O nás

Náš společný rodinný projekt domácího pivovaru.

Daniel

Původní profesí marketér, který je nadšenec do méně tradičních stylů piva, pivní cestovatel, amatérský sládek a tvůrce většiny receptů na blogu.

  • V 15 ochutnal své první pivo a první dojem nebyl nic moc extra (taky se jednalo o nějaký komerční euro ležák).
  • V 18 se více začal zajímat o jiné styly piva (tehdy nic extra: medový speciál, kvasnicové, banánové, atd.)
  • Ve 20 v sobě objevil pivního geeka, který rád objevuje nové chutě a nebaví ho moc jen pít na kvantitu.
  • Někdy kolem 25 let ochutnal první IPA styl. Nechutnal mu (ale do dneška si myslí, že to pivo bylo celkově špatné, chyba nebyla ve stylu) a říkal si, že se radši vrátí k ležáku.
  • V 27 se nejprve vydal do Indie, kde ochutnal místní super silná a ne příliš chutná piva a poté odjel se svojí budoucí ženou do Anglie, kde se úplně nadchl do svrchně kvašených piv.
  • Po návratu z Anglie a následných dalších návštěvách v Irsku a ve Skotsku se již natrvalo (až dosud) stal pravověrným vrchňákem 🙂
  • Následně se stal častým návštěvníkem všech pražských pivoték a hospod, kde nabízeli svrchně kvašená piva typu ALE, IPA, Stout, atd.
  • Své první pivo si uvařil v roce 2019 (ve FutLabu -hi-tech dílna, kterou rozběhl se ženou) a poté se zúčastnil ještě několika dalších společných vaření. 
  • Výsledek ho natolik nadchl a pozitivně překvapil, že se rozhodl ve vaření pokračovat hned, jakmile k tomu bude mít vhodné podmínky.
  • Osud tomu asi tak chtěl a když přišly všechny ty lockdowny, pandemie, krize a inflace, tak byl nejvyšší čas se sbalit a odejít pryč z Prahy.
  • Společně s rodinou se odstěhoval na venkov, založil si minifarmu, postavil novou dílnu FUTcave a koupil si potřebné vybavení pro domácí vaření piva.
  • Vaření v hrnci ho sice bavilo, ale nakonec se rozhodl raději si pořídit více domácí profi sadu od Grainfather G30 a v roce 2022 realizovat tak svůj vlastní domácí minipivovar.
  • S vařením piva, přišla i potřeba veřejně se podělit o své zážitky z vaření a následného ochutnávání.

Janča

Profesí mikrobiolog, vystudovala VŠCHT – obor biotechnologie (pivovarnictví a sladovnictví). Na rozdíl od Daniela je v oboru studovaná.

Je spoluzakladatelkou FutLabu, backoffice manager celého projektu, koordinátorka akcí a školitelka laseru/šití.

Taktéž milovnice dobrého piva a cestovatelka po ostrovech Británie, kde kromě praxe v oboru, měla možnost přijít na chuť všem svrchně kvašeným pivům anglického stylu.

Kromě piva je její hlavní vášní šití vlastní značky oblečení Yanku a vše s tím spojeného.

Pomáhala Danielovi vybudovat Minifarmu a když to bylo nutné, tak i přiložit ruku k dílu při stavění dílny FUTcave.

Když přišel Daniel s nápadem domácího minipivovaru, tak se jí nápad zalíbil a rozhodla se mu s projektem pomáhat. Zapadá to do celkové mozaiky jejich společného plánu soběstačné výroby a domova.

Ostatně právě pivo je to, co je oba spojuje od prvního setkání, přes založení rodiny, až po realizaci tohoto projektu.

Milníky pivovaru SEDIVOUS

  • 2019 – První vlastní uvařené pivo (tehdy v obyčejném hrnci), Black IPA
  • Listopad 2022 – První uvařené pivo ve vlastním mikropivovaru (Grainfather G30), NEIPA I.
  • Únor 2023- První video na YouTube a začátek naší veřejné tvorby.
  • Červenec 2023 – první soutěž domovarníků. Smrkové pivo se zázvorem.